Česká a slovenská PCLinuxOS a SAM Linux podpora
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, nevím jestli se o tom tady už psalo, ale nic jsem tu nenašel. Co takhle tady udělat nějakou tu wiki stránku? Pokud by jste byli ochotní, tak bych klidně občas něco napsal
uz se nani pracuje
vydrz
Super
A kdy by asi měla být hotová?
... pokud máš nějaké návrhy co by měla obsahovat nebo rovnou už něco připraveného, tak sem s tím ... ![]()
Rampelnik napsal(a):
... pokud máš nějaké návrhy co by měla obsahovat nebo rovnou už něco připraveného, tak sem s tím ...
Konkrétní návrhy, nemám jen bych se chtěl dozvědět zas něco novýho, popřípadě i přispět něčím co tam třeba bude podle mě chybět. Rozhodně bych si asi vzal příklad z wiki.ubuntu.cz, která je podle mě pěkně zpracovaná
mirdakas napsal(a):
Rampelnik napsal(a):
... pokud máš nějaké návrhy co by měla obsahovat nebo rovnou už něco připraveného, tak sem s tím ...
Konkrétní návrhy, nemám jen bych se chtěl dozvědět zas něco novýho, popřípadě i přispět něčím co tam třeba bude podle mě chybět. Rozhodně bych si asi vzal příklad z wiki.ubuntu.cz, která je podle mě pěkně zpracovaná
... příklad si bereme z wiki Ubuntu a Fedora ... ale takhle kvalitně udělané to asi hnedle mít nebudeme ... pokud máš něco konktrétního, co bys tam rád viděl, dej vědět ... ![]()
Rampelnik napsal(a):
mirdakas napsal(a):
Rampelnik napsal(a):
... příklad si bereme z wiki Ubuntu a Fedora ... ale takhle kvalitně udělané to asi hnedle mít nebudeme ... pokud máš něco konktrétního, co bys tam rád viděl, dej vědět ...
Konkrétního nic, možná pro začínající uživatele, jak pracovat s Ovládacím centrem, něco málo o aplikacích atd.
Editoval mirdakas (29-09-2007 11:02:02)
.. spousta hodně zajímavých věcí je v magazínech ... http://www.pclinuxos.cz/index.php?optio … ;Itemid=42
no, ale je to přihlášení ve wiki a dej bez přihlášení uživatele a oni na tou wiki budou moci psat ![]()
a za druhé bych rad postaral tu Wiki PCLinuxOS. Jak postupy instalace, jak instalovat programy atd... taky pohlídám aby neobjevilo nějaký spameři atd...jako má ten Ubuntu Wiki kteří hlídají Wiki a pečují ji tam. Mám zájem pracovat na Wiki a kontrolu. Jinak naše Wiki může bejt lepší ![]()
Editoval ADIO45 (22-01-2008 18:32:19)
Dát dohromady opravdu kvalitní wiki, která přinese hodnotné a seriózní informace ostatním uživatelům není věc lehká. Chce to hromadu hlubokých znalostí a dostatek času se tomu věnovat. Nemyslím si, že by wiki PCLOSU měla být otevřená všem. Opravdu je potřeba, aby se o to staral jeden člověk. Prostě, pořádek musí být. Třeba Fedora má hodně kvalitní wiki, ale asi právě proto není "otevřená" - http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:obsah. Zkus sem dát nějaké konkrétní věci a znalci (mezi které já bohužel nepatřím) ať rozhodnou ... ![]()
a znalci ať rozhodnou == švestičky pro AltOSe :-)
Rampelnik napsal(a):
Dát dohromady opravdu kvalitní wiki, která přinese hodnotné a seriózní informace ostatním uživatelům není věc lehká. Chce to hromadu hlubokých znalostí a dostatek času se tomu věnovat. Nemyslím si, že by wiki PCLOSU měla být otevřená všem. Opravdu je potřeba, aby se o to staral jeden člověk. Prostě, pořádek musí být. Třeba Fedora má hodně kvalitní wiki, ale asi právě proto není "otevřená" - http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:obsah. Zkus sem dát nějaké konkrétní věci a znalci (mezi které já bohužel nepatřím) ať rozhodnou ...
no já pokusím domluvit s Adminem ze bych postaral tuto stránku Wiki aby bylo pořádek ![]()
No, nechci ti brát nadšení, ale pokud se v
18,26 zeptáš "ještě mám dotaz big_smile a vim ze PcLinuxos je z puvodne z mandrivy ale jestli existuji pod debianicke balicky? nebo jenom RPM"
a
18,32 (editace) "a za druhé bych rad postaral tu Wiki PCLinuxOS. Jak postupy instalace, jak instalovat programy atd... taky pohlídám aby neobjevilo nějaký spameři atd...jako má ten Ubuntu Wiki kteří hlídají Wiki a pečují ji tam. Mám zájem pracovat na Wiki a kontrolu. Jinak naše Wiki může bejt lepší smile"
není to krapet uspěchané ? Nebo hodně švestiček pro toho AltOSe. :-) :-)
ADIO45 napsal(a):
no já pokusím domluvit s Adminem ze bych postaral tuto stránku Wiki aby bylo pořádek
Nic ve zlém, příteli, ono nejde jen o věcnou srávnost příspěvku do wiki, ale i o jazykovou, takže by ses musel domluvit s někým, kdo by Tvé příspěvky převedl do správné češtiny.
---------------------
Pro správce české wiki:
1) v topiku Česká wiki je příspěvek ohledně toho, že audacious je již obsahem nativního repo. Ve wiki je ale část odkazující na možnost přidání polského 3rd party zdroje stále s nadpisem Psi a audacious. V obsahu už sice zmínka o audacious není, ale nadpis je zbytečně zavádějící, stejně tak by už v nadpisu nemuselo být zmíněno psi, když je tento klient nativně obsažen v české verzi PCLOSu.
2) Ve stejném topiku je Davidovo upozornění na aplikaci vit (Video Installation Tool), který jedním klikem realizuje instalaci uživatelem vybraného propietárního ovladače grafické karty, tento nástroj by bylo určitě dobré zmínit v návodech o instalaci ovladačů grafických karet.
3) Informace o proprietárních ovladačích jak ATI tak i nVidia nejsou ve wiki aktualizované na současný stav (např. u nVidia není info rozšířeno o poslední ovladač 169.xx, u ATI je třeba zohlednit, že z repo zcela vypadl ovladač
ati-legacy pro karty starší než 9500 , zůstal jen ovladač ati pro Radeon 9500 až X1900 a naopak přibyly dvojí ovladače pro Radeon HD2400/2600/2900 a to ATI 7X nebo ATI HD2X. )
Editoval Genesis (22-01-2008 21:26:20)
Genesis napsal(a):
ADIO45 napsal(a):
no já pokusím domluvit s Adminem ze bych postaral tuto stránku Wiki aby bylo pořádek
Nic ve zlém, příteli, ono nejde jen o věcnou srávnost příspěvku do wiki, ale i o jazykovou, takže by ses musel domluvit s někým, kdo by Tvé příspěvky převedl do správné češtiny.
neboj mam kamaráda aby mu upravil češtinu a jednu novou wiki bych dal Jak nainstalovat PCLinuxos 2007.1 takže bych já bych napsal i jasně s obrázkami
![]()
geecz napsal(a):
No, nechci ti brát nadšení, ale pokud se v
18,26 zeptáš "ještě mám dotaz big_smile a vim ze PcLinuxos je z puvodne z mandrivy ale jestli existuji pod debianicke balicky? nebo jenom RPM"
a
18,32 (editace) "a za druhé bych rad postaral tu Wiki PCLinuxOS. Jak postupy instalace, jak instalovat programy atd... taky pohlídám aby neobjevilo nějaký spameři atd...jako má ten Ubuntu Wiki kteří hlídají Wiki a pečují ji tam. Mám zájem pracovat na Wiki a kontrolu. Jinak naše Wiki může bejt lepší smile"
není to krapet uspěchané ? Nebo hodně švestiček pro toho AltOSe. :-) :-)
no máš pravdu jenom chtěl vědět, co má výhodného v PCLinuxosu takže teď už nepotřebuji dál vědět.
Nebudu přidávat tolik ale třeba Jak na instalovat PCLinuxos, nebo rozdělovací disku atd ![]()
ADIO45 napsal(a):
jednu novou wiki bych dal Jak nainstalovat PCLinuxos 2007.1 takže bych já bych napsal i jasně s obrázkami
![]()
Předpokládám, že máš na mysli PCLinuxOS.cz 2007.1. Tak jen abys nedělal zbytečnou práci, protože po nabootování live cd české verze PCLOSu uživatel uvidí na ploše ikonu instalačního průvodce, který každému poskytne vyčerpávající informace v češtině a s obrázky.
Genesis napsal(a):
... , stejně tak by už v nadpisu nemuselo být zmíněno psi, když je tento klient nativně obsažen v české verzi PCLOSu.
Bohužel v českém repu není, PSI je pouze v polském repozitáři. Nicméně na českém LiveCD skutečně nainstalované je.
Genesis napsal(a):
Předpokládám, že máš na mysli PCLinuxOS.cz 2007.1. Tak jen abys nedělal zbytečnou práci, protože po nabootování live cd české verze PCLOSu uživatel uvidí na ploše ikonu instalačního průvodce, který každému poskytne vyčerpávající informace v češtině a s obrázky.
Nicméně nebylo by od věci dát ten návod do Wiki. Aby si to mohli uživatelé nastudovat předem.
----------------------------------------------------------
Osobně si myslím, že iniciativě se meze nekladou a pořádnou Wiki potřebujeme jako sůl. Pokud se toho chce ADIO ujmout, tak jen směle do toho. Jsem kdykoliv připraven poskytnout svoje know-how.
David napsal(a):
Genesis napsal(a):
... , stejně tak by už v nadpisu nemuselo být zmíněno psi, když je tento klient nativně obsažen v české verzi PCLOSu.
Bohužel v českém repu není, PSI je pouze v polském repozitáři. Nicméně na českém LiveCD skutečně nainstalované je.
Ono psi není samozřejmě ani v nativním repozitáři, tuhle svou poznámku jsem mínil ve smyslu: česká wiki jako návod pro českou verzi PCLinuxOSu (kde psi je už v instalačním cd).
David napsal(a):
Genesis napsal(a):
Nicméně nebylo by od věci dát ten návod do Wiki. Aby si to mohli uživatelé nastudovat předem.
----------------------------------------------------------
Osobně si myslím, že iniciativě se meze nekladou a pořádnou Wiki potřebujeme jako sůl. Pokud se toho chce ADIO ujmout, tak jen směle do toho. Jsem kdykoliv připraven poskytnout svoje know-how.
Určitě by bylo dobré, aby česká wiki instalační návod obsahovala, ovšem ten k dispozici je, že ještě není do české wiki zahrnut , je věcí toho kdo wiki spravuje. Já jen kolegu upozorňoval, že není potřeba znovu vytvářet něco, co už existuje
Editoval Genesis (23-01-2008 08:55:41)
Návod je tam ... díky za materiály ... ![]()
Rampelnik napsal(a):
Návod je tam ... díky za materiály ...
Editoval Genesis (23-01-2008 18:50:25)
Safra, nechce se někomu napsat článek do wiki o architekturách i386,i586,i686 --- jen tak orientačně ? Spíš by šlo o následné doplnění na kterém HW (CPU) rozdejchávat novej Pclos (i686) už nemá šanci ..... , aby se u dotazu "mám 386ku volnou, ale ten pclos tam neběhá", rovnou hodil jen link na wiki.
Něco jsem v googlu našel zde http://www.linuxquestions.org/questions … on-621503/ , takže to hodím do sekce Hardware: http://forum.pclinuxos.cz/viewtopic.php … 804#p11804
Editoval Genesis (09-12-2008 17:40:45)